4. årgang på jagt efter de gode bakterier

I den forgangne uge har klasserne deltaget i Masseeksperimentet, som går ud på at kortlægge forekomsten af mælkesyrebakterier i den danske natur.
Falconrøret til højre indeholder en positiv prøve, hvor bakterier har dannet yoghurt.
På landsplan har over 30.000 skoleelever deltaget i det nationale eksperiment, som er skabt i samarbejde mellem Astra og Novozymes og støttet af Industriens Fond.

Håbet er, at vi opdager nye bakterier, som kan bruges i fødevarer og medicin. Videnskabsjournalisterne Frida og Svea fra 4.D tegnede følgende billede, da de undersøgte forhåbningerne blandt forskerne i felten:

Vi har været en tur på Kastrupfortet for at samle planter ind til det store masseeksperiment. Det har været et hårdt arbejde, men vi har haft det sjovt. “4 procent,” siger Dicte, da vi spørger hvor meget hun tror på at vi finder en ny bakterie. Billy har høje forventninger, hele 7 procent. “Jeg synes at det kunne have taget længere tid, men ellers var det sjovt,” siger han.

Fredag eftermiddag sendte årgangen en stor kasse fuld af positive prøveresultater afsted til Novozymes. Her vil de indsamlede mælkesyrebakterier blive artsbestemt og indgå i virksomhedens videre forskningsprojekter. Vi på Gerbrandskolen håber naturligvis på, at det bliver vores skole, der opdager en ny og afgørende bakterieart.

28-09-2018 SN

Forrige 10