Første skoledag for 0.klasserne i torsdags

”Det var sjovt at møde nye klassekammerater, og vi har lært en masse ting.”

Det fortalte Nikolaj fra 0.e om sin første skoledag, da børnehaveklasselærer Lise Heering havde sagt ”Tak for i dag” til børnene og deres forældre.

Dagen startede lidt før 9 om morgenen med, at elever fra 2.klasse dannede flagrække for de nye elever ved skolens hovedindgang. I aulaen bød konstitueret leder Jesper Larsen velkommen.

Elever fra 5. og 6. klasse sang Gerbrandsangen. Børnene blev herefter kaldt op for at samles med deres klasse, og sammen med børnehaveklasselærerne gik de over i deres nye klasselokale, mens forældrene blev tilbage i aulaen.

Birgit Jordansen fra skolebestyrelsen informerede om skolens kontaktforældre, der fungerer som bindeleddet mellem forældre og lærere, og bl.a. arrangerer klassefester og legegrupper. Hun afsluttede sin tale med følgende opfordring:

”Det er en stor og bevægende dag for jeres børn.  God dag i dag og nyd det!”

På bordene i klasselokalerne stod store grå skilte med navnene på børnene. Lærerne orienterede eleverne om, hvad de skulle lave i skolen og gav dem praktiske informationer. Nogle nåede at tegne, andre sang, og i 0.c blev der også tid til en løbetur tre gange frem og tilbage på græsarealet udenfor klasselokalet. Forældre indtog herefter klasselokalerne, hvor også de fik praktiske oplysninger.

Gitte Johansen, mor til Nikolaj i 0.e, fortalte om hendes forventninger til Nikolajs skolegang i 0 klasse:

”Det vigtigste for mig er ikke det boglige i år, men at han er i trygge hænder og trives. Og at han lærer at gå i skole og får udviklet nogle sociale færdigheder.”

Se billederne her

 

Reportage fra en time om trivsel

I lokale 103 har eleverne i 1.d sat sig i rundkreds. Alle har lukket øjnene og skiftes til at trykke sidemandens hånd efter tur.

Det var  første øvelse, som LKT-vejleder og konfliktmægler Bolette Giersing Gaarn iværksatte på sit besøg i klassen fredag den 20. juni, hvor hun lavede øvelser i dialog med børnene fra Fri for Mobberis program.

Læs mere her

Nye tider

Totalt nyrenoveret skole, ny legeplads med bl.a. parkouranlæg, ny basisskole og ny skolereform.

Læs mere her