Stomp i aulaen

Bevægelse, rytmer og lyd i en hverdagskulisse, hvor de udøvende musikere f.eks. kan bruge fejekoste, stegepander, skraldespande eller grydelåg som musikinstrumenter, mens de bevæger sig rytmisk.  Det er det, som karakteriser musikstilen stomp.

I skolens aula nøjedes 3. klasses elever fra Gerbrandskolen og Nyboder skole med at slå på sorte baljer med trommestikker af træ, da de mandag middag  den 9. november gav en intens koncert, der varede ca. 15 minutter, med flere forældre som tilskuere.

”Det var en skøn oplevelse at deltage”, fortæller Caroline fra 3.d. Og musiklærer Matias Morales uddyber fordelene ved stomp:

” Stomp består af rytmer, breaks, shouts og bevægelse, og musikstilen udvikler børnenes rytmesans. De får lært en grundrytme, der tilsættes forskellige variationer.  Og stomp handler også om at kunne samarbejde. De skal kunne holde en angiven takt, og det forstærker følelsen af samhørighed og fællesskab," forklarer han.

Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem  Børne- og Ungdomsforvaltningen, Fagligt Center og de to musikpædagoger, Mikael Kjær og Martin Seidelin samt musiklærer Matias Morales.

Matias har indstuderet små film og andet materiale med børnene, som han har fået tilsendt af Mikael og Martin. De to musikpædagoger har så været på besøg to gange for at øve repertoiret med børnene, inden de ankom tidligt om morgenen på koncertdagen og iværksatte en generalprøve, før den rigtige koncert kunne finde sted.

Se stemningsbilleder her

Indskrivning af dit barn til 0.klasse

Fra mandag den 26. oktober  til søndag den 22 november skal du indskrive dit barn til 0.klasse  for skoleåret 2016-2017.

Det gør du digitalt på http://www.kk.dk/skoleindskrivning.

Har du brug for mere information eller har du problemer med indskrivningen, er du velkommen til at henvende dig til vores skolesekretær Lisbeth Rimmer. Hun  træffes alle hverdage  fra kl. 8-15, dog ikke onsdag.

 

 

God trivsel på Gerbrandskolen

Den første nationale undersøgelse af trivslen i de danske folkeskoler, foretaget på foranledning af Under-visningsministeriet, viser, at elevernes trivsel på Gerbrandskolen er så god, at vi tilhører den bedste fjerdedel. Nærmere bestemt er vores elevers sociale trivsel placeret som nummer 201 og deres faglige trivsel som nummer 238 ud af 1238 skoler.

Det er Ugebrevet A4, der har analyseret ca. 470.000 folkeskoleelevers svar på 28 spørgsmål, og på den baggrund er kommet frem til ovennævnte resultat.

”Vi er rigtig glade for, at det arbejde, som vi gør i dagligdagen for at vores elever skal have det godt, virker. Det gode resultat betyder dog ikke, at vi så vil hvile på laurbærrene. God trivsel og faglighed er vores kerneydelse og vil altid have vores fokus,” siger skoleleder Jesper Larsen

Læs mere om analysen her:

http://www.ugebreveta4.dk/find-dit-barns-skole-saadan-trives-de-danske-skoleboe_20247.aspx