Bedsteforældre på julebesøg

Brunkagebagning, udklip af sprællemænd og fortællinger om julen i de gamle dage var på programmet, da bedsteforældrene til børnene i 1.e. var på besøg fredag den 7. december om formiddagen.

Klassens dansklærer Lone Bjerring-Nielsen fortalte sammen med børnene om deres besøg på Frilandsmuseet. Her hørte de om julen i gamle dage, hvor folkene bar lag på lag tøj, uldsokker og sivsko, fordi det var koldt, og mændene røde huer og kvinderne kyser. For at passe ind havde nisserne derfor også røde nissehuer på.

Læs om julearrangementer på Frilandsmuseet

Besøget sluttede af med, at forældre og børn smagte på brunkagerne, mens Lone læste op af Felix Hoffmanns ”Barnet fra Betlehem.”

” Det har været sjovt at opleve mit barnebarn sammen med sine klassekammerater”, fortalte Sebastians morfar.

Se billeder fra arrangementet

God trivsel på Gerbrandskolen

Den første nationale undersøgelse af trivslen i de danske folkeskoler, foretaget på foranledning af Undervisningsministeriet, viser, at elevernes trivsel på Gerbrandskolen er så god, at vi tilhører den bedste fjerdedel. Nærmere bestemt er vores elevers sociale trivsel placeret som nummer 201 og deres faglige trivsel som nummer 238 ud af 1238 skoler.

Det er Ugebrevet A4, der har analyseret ca. 470.000 folkeskoleelevers svar på 28 spørgsmål, og på den baggrund er kommet frem til ovennævnte resultat.

"Vi er rigtig glade for, at det arbejde, som vi gør i dagligdagen for at vores elever skal have det godt, virker. Det gode resultat betyder dog ikke, at vi så vil hvile på laurbærrene. God trivsel og faglighed er vores kerneydelse og vil altid have vores fokus," siger skoleleder Jesper Larsen

Læs mere om analysen her:

Klapsalver over skoleband til juleafslutningen

Eleverne rejste sig op og klappede af begejstring, da skolebandet bestående af elever fra 5.c og 5.b ( Patrick og Anton på vokal, Frederik på bas, Viggo på trommer, Asger på keyboard og musiklærer Flemming Hjorth på guitar) fremførte Anders Matthesens velkendte ”Jul på Vesterbro"  til juleafslutningen i aulaen tirsdag den 20. december.

Sangen var kulminationen på en fin juleafslutning med hygge og fælles morgenmad i klasserne, julebanko, optræden af 4. årgang med sangen ”Sjælelys” i aulaen sammen med  fællessang og afgørelsen på Pædagogisk Lærings Center/ bibiliotekets årligt tilbagevendende konkurrence.

Her uddelte børnehaveklasseleder Christina Møller og Helle Dyrskjøt fra Pædagogisk Lærings Center præmier til Nimad fra 1.e og flere andre fra indskolingen, der havde gættet rigtigt på, at der var 265 pebernødder i et glas samt  Mia, Eline, Alberte og Nikolaj  fra mellemtrinnet, som  havde afgivet rigtige svar på de 8 spørgsmål  om bøger og bogbestilling, som deres del af konkurrencen krævede.

Teknikken svigtede desværre til julebankoen. Skoleleder Jesper Larsen kunne ikke tone frem  på  smartboardet i klasselokalerne, men måtte i stedet opråbe tallene over højtaleranlægget. Alligevel syntes spændingen hos eleverne at være nogenlunde intakt.

Johan fra 4.c om storsmilende som den første ned på kontoret for at med en fuld række. Det udløste 3. præmien: 100 kroner til klassekassen. 2.d vandt 2. præmien på 200 kroner til klassekassen.  Og 2. c vandt den store præmie på 300 kroner.

I sin lykønsknings tale i aulaen nåede Jesper  - sædvanen tro – at komme med en opfordring til eleverne.

” Rigtig glædelig jul! - og husk at læse i julen.”

Se billeder fra dagen her