Byd Mads velkommen

Gerbrandskolen har fået ny afdelingsleder. Han hedder Mads Bruun de Neergaard, og han skal bl.a. være med til at styrke arbejdet med inklusion og lede skolens Ressourcecenter.

Farverig forårskoncert på Gerbrandskolen

”Nogle gange tager musikken os med på rejser verden rundt på de mest fantastiske eventyr, når vi hører den. Musik kan få os til danse eller slappe af, helt til vi falder i søvn.  Musik er en kæmpe skat, som er givet til os for at gøre livet smukt.”

Sådan afsluttede skoleleder Jesper Larsen poetisk sin velkomsttale til Gerbrandskolens årlige forårskoncert, der blev afholdt onsdag den 9. marts i aulaen.

Her optrådte skolens fem 2. klasser og 4.c.

”Eleverne sang igennem med stort kraft. Det lød rigtig godt. Og repertoiret var varieret og farverigt,” sagde Jesper begejstret efter koncerten.

Musiklærerne Susanne Holm Rasmussen, Matias Morales og Flemming Hjort stod for de fine performances.

”U-hyg-ge” var en del af det tema, som Susanne havde tilrettelagt som del af 2.a. og 2.b´s optrædener. Deres repertoire indeholdt Palle Pirats ”Monsterdans”, ”Spøgelser på spil” og Linda Vilhelmsens ”Dracula” og blev afløst af Martin Petersens virkelighedsnære ”Vi vil have voksne der griner” fra Skolernes sangdag 2014. Hos Matias Morales var det sange fra MGP 2016 og blokfløjtespil, der var det gennemgående træk, da 2.c, 2.d og 2.e optrådte – med en lille afstikker til Nannas velkendte ”Buster,” som flere voksne tilhørere sang med på. Og Flemming Hjort og 4.c. afsluttede koncerten med den populære sang ”Waka Waka.” En sang af Shakira og John Hill, som Shakira sang til Worldcup i Sydafrika i 2010. Og de store elever tog et musikalsk trin op ved også at optræde med et velspillende band.

”Det var en dejlig koncert. Det føltes godt at stå på scenen. Jeg ku´ godt li´, at vi sang højt. Min storebror, forældre og farfar og farmor var til stede. Og de syntes også koncerten var mega god, og alle sang godt,” siger Malthe fra 2.d.

Se billeder her

Forbedret overdragelse til Højdevangen

For at sikre den bedst mulige overdragelse fra basisskolerne til Højdevangen, arbejder ledelserne i 4-skolesamarbejdet tæt sammen.

”Vi evaluerer hele tiden, og ser på hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerede og så retter vi til. Det er tydeligt, at vi for hvert år bliver bedre til at sikre den bedst muligt overgang til Højdevangen.

I 2015 valgte vi at skille linjen fra klassen, så eleverne har linjedag med andre elever fra årgangen.  Formålet var at skabe mere harmoniske klasser, og det er i høj grad lykkes med den nuværende 7.årgang, ” fortæller souschef Marck Tønnesen fra Højdevangen skole.

Vil du vide mere, kan du læse her