Flot hyldest på 1. skoledag

De nye forventningsfulde 0.klassesbørn blev modtaget af elever fra 2. årgang, der traditionen tro havde stillet sig op i en flagrække i skolegården og hyldede dem på deres 1. skoledag.

Efter at skoleleder Jesper Larsen kort havde budt elever og forældre velkommen i aulaen med efterfølgende fællessang, blev børnene kaldt op klassevis og marcherede i rækker over i deres klasser

Forældreguide til ForældreIntra for nye forældre

I 0.e. talte de to børnehaveklasselærere, Lise og Asger, med børnene om at være bange og have sommerfugle i maven, når man starter i skole. Flere børn rakte hånden op og fortalte, at det kendte de godt.  Lise læste op af bog: ”Hvor er ballade -Alfons?” om Alfons Åberg, der er så bange og usikker på at starte i skolen, at han helt glemmer at lave ballade. På hans første skoledag fortæller hans lærer, at hun også har været nervøs og slet ikke har sovet.

”Alle - selv de voksne - kan også få sommerfugle i maven, så det er ret normalt”, beroligede Lise.

Solveig fortalte, at de havde bamser i børnehaven, man kunne kramme, hvis man er bange.

”Godt, du siger det. Det har vi også,” sagde Lise og fandt ”Fri for Mobberi”- kufferten frem med krammebamsen.

Helga syntes, hun havde haft en god dag og er glad, hun skal starte i skole.

Det allersjoveste var, da vi farvede på nogle tegninger,” fortalte hun.

Se billeder her

God trivsel på Gerbrandskolen

Den første nationale undersøgelse af trivslen i de danske folkeskoler, foretaget på foranledning af Undervisningsministeriet, viser, at elevernes trivsel på Gerbrandskolen er så god, at vi tilhører den bedste fjerdedel. Nærmere bestemt er vores elevers sociale trivsel placeret som nummer 201 og deres faglige trivsel som nummer 238 ud af 1238 skoler.

Det er Ugebrevet A4, der har analyseret ca. 470.000 folkeskoleelevers svar på 28 spørgsmål, og på den baggrund er kommet frem til ovennævnte resultat.

"Vi er rigtig glade for, at det arbejde, som vi gør i dagligdagen for at vores elever skal have det godt, virker. Det gode resultat betyder dog ikke, at vi så vil hvile på laurbærrene. God trivsel og faglighed er vores kerneydelse og vil altid have vores fokus," siger skoleleder Jesper Larsen

Læs mere om analysen her:

Sjov fælles idrætsdag i 4-skole-samarbejdet

Med høj blå himmel, sjove aktiviteter og en masse glade børn, var succesen hjemme, da eleverne på  4. årgang fra skolerne i 4 – skole-samarbejdet mødtes på Kastrup Fortet onsdag den 6. juni .

Her dystede de på venskabelig vis i sækkeløb, boldlege og andre sjove aktiviteter.

”Det er anden gang vi mødtes.  Idéen er, at eleverne er sammen og hygger sig og lærer hinanden at kende for at gøre overgangen til Højdevangen skole så let som overhovedet muligt.  I år gik eleverne klassevis, men næste år satser vi på at lave blandede hold på tværs af skolerne.  Vi skal lige finde fælles fodslag, så det hele foregår sådan trinvis,” fortæller lærer på Gerbrandskolen, Carsten Gjerløv.

Se billeder her

Sellina og Silke fra Gerbrandskolens  4.c  syntes, det var en sjov dag. De genså gamle håndbold- og fodboldkammerater fra Dyvekeskolen.

Sellina: ” Vi lærte nogle andre at kende. Men det ville være virkelig fedt, hvis man blandede holdene.”

Silke:” For selv om det selvfølgelig er hyggeligt at være sammen med ens venner, så kan få nye venner, hvis man blander holdene.”