Skibet er ladet med rettigheder

Forestil jer I er ved at sætte sejl og begive jer på vej mod et fremmed, ubeboet kontinent.   Men for at nå frem, bliver I udsat for nogle udfordringer, og I må vælge mellem de materielle ting, værdier og principper, I vil kaste over bord, og hvilke der skal være grundstenene i det nye samfund, I skal bygge op.

Denne spændende dilemma-øvelse, kaldet ”Skibet er ladet med rettigheder ,” prøvede eleverne i  5.b  sammen med de  2 lærere, Bolette og Anne Sofie, før påske.

Læs mere her

 

 

 

 

  

God trivsel på Gerbrandskolen

Den første nationale undersøgelse af trivslen i de danske folkeskoler, foretaget på foranledning af Undervisningsministeriet, viser, at elevernes trivsel på Gerbrandskolen er så god, at vi tilhører den bedste fjerdedel. Nærmere bestemt er vores elevers sociale trivsel placeret som nummer 201 og deres faglige trivsel som nummer 238 ud af 1238 skoler.

Det er Ugebrevet A4, der har analyseret ca. 470.000 folkeskoleelevers svar på 28 spørgsmål, og på den baggrund er kommet frem til ovennævnte resultat.

"Vi er rigtig glade for, at det arbejde, som vi gør i dagligdagen for at vores elever skal have det godt, virker. Det gode resultat betyder dog ikke, at vi så vil hvile på laurbærrene. God trivsel og faglighed er vores kerneydelse og vil altid have vores fokus," siger skoleleder Jesper Larsen

Læs mere om analysen her:

http://www.ugebreveta4.dk/find-dit-barns-skole-saadan-trives-de-danske-skoleboe_20247.aspx

Besøg på Nationalmuseet

Eleverne fra 0.b har besøgt Nationalmuseets børnemuseum, hvor de bl.a. kunne stå på et stillads og hejse mursten op i en læderspand - sådan som man gjorde i middelalderen.

Læs artiklen her