Åbent hus for kommende 0.klassesbørn og forældre

Kom til åbent hus på Gerbrandskolen.

Fra mandag den 6. november og 3 uger frem skal I indskrive jeres 6-årige barn til 0. klasse for skoleåret 2018-2019 her:

I den anledning holder vi åbent hus på onsdag den 8. november kl. 17-19. Her mødes vi i skolens aula.

Til lejligheden arrangerer vi en sjov skattejagt , hvor I og jeres børn  skal hen til poster, placeret centrale steder på skolen, og lærere, pædagoger og skolebestyrelse vil her fortælle om vores skole.

I får også lejlighed til at se 0.-klasseslokalerne og møde nogle 0. klasseslærere, der vil svare på spørgsmål.

Vi ser frem til at møde jer.

God trivsel på Gerbrandskolen

Den første nationale undersøgelse af trivslen i de danske folkeskoler, foretaget på foranledning af Undervisningsministeriet, viser, at elevernes trivsel på Gerbrandskolen er så god, at vi tilhører den bedste fjerdedel. Nærmere bestemt er vores elevers sociale trivsel placeret som nummer 201 og deres faglige trivsel som nummer 238 ud af 1238 skoler.

Det er Ugebrevet A4, der har analyseret ca. 470.000 folkeskoleelevers svar på 28 spørgsmål, og på den baggrund er kommet frem til ovennævnte resultat.

"Vi er rigtig glade for, at det arbejde, som vi gør i dagligdagen for at vores elever skal have det godt, virker. Det gode resultat betyder dog ikke, at vi så vil hvile på laurbærrene. God trivsel og faglighed er vores kerneydelse og vil altid have vores fokus," siger skoleleder Jesper Larsen

Læs mere om analysen her:

Ingen kære mor

”Jeg synes budskabet var, at det er hårdt at flytte fra sine forældre og bo 2 steder, når ens forældre bliver skilt.”

Det fortæller Luca fra 6.a om sin oplevelse af teaterstykket ”Ingen kære mor”, som skuespillerne Ditte Laumann  og Bo Stendell Larsen fra  teatertruppen Vild Kammerat fremførte to gange på skolen tirsdag formiddag for eleverne på 6. årgang.

”Ingen kære mor” handler om Vigga og hendes angst for at miste sin far, da han efter skilsmisse fra Viggas mor finder sig en ny kæreste Barbara – Viggas stedmor. I desperation opsøger Vigga hjemmesiden  ”De forladte børns hus” og møder den mystiske "heks" Margit, der foreslår, at hun skal ødelægge sin fars ting og forgifte Barbara.

Stykkets omdrejnings- og identifikationspunkt er Viggas virvar af frustrerede følelser. Stilen er en dramatisk blanding af skilsmissevirkelighed og dystert eventyr a la brødrene Grim.

De skræmmende elementer gik rent ind hos Luca og Sander fra 6.a.

”Det fik én til at føle, man var der …var til stede,” forklarer Sander

”Man blev grebet af det hele, når vi blev skræmt,”  supplerer Luca.

De begge syntes også, ”det var fedt”, at stykket var interaktivt, hvor de blev involveret.

Sander uddyber:

”Scenen var et hjem med 3 rum placeret på gulvet i aulaen. Der var Viggas soveværelse med den uhyggelige dame Margit på en videoskærm på væggen, køkken og stuen, og vi gik rundt fra rum til rum efter skuespillerne.  Vigga talte også direkte til os og spurgte fx om, hvad hun skulle gøre, fordi hendes far ikke ville have hende mere.  Og så svarede vi, at hun skulle ringe til Margit.”

Forestillingen var en prøveforestilling i forbindelse med en genopsætning af stykket, som Vild Kammerat havde tilbudt at optræde med på skolen på initiativ af en skolens forældre, inden teatertruppen igen skal ud at vise den på andre skoler.

”Initiativet var godt eksempel på ”et åbent skolesamarbejde,” som begge parter nød godt af. Teatertruppen bidrog til os med forestillingen, og vi til dem med vores lokaler og elevernes reaktioner, som de skulle bruge til at udvikle deres forestilling med. Endelig er det dejligt livsbekræftende, når forældre indgår som en naturlig del af livet på skolen,” fortæller lærer Marie Nederby Kristensen.

Se billeder her