Åbent Hus for kommende 0.klassesforældre og børn

Den digitale indskrivning for kommende 0.klassesbørn til skoleåret 2019/2020 starter mandag den 5. november:

I den anledning holder vi Åbent Hus for kommende 0.klassesforældre og børn onsdag den 7. november kl. 16.30-18 i skolens aula.

Arrangementet vil være meget børnevenligt og foregå i børnehøjde. I vil bl.a. kunne høre om dagligdagen i en 0.klasse og få en snak med en 0.klasseslærer i børnehaveklasselokalerne, mens jeres børn leger.

Vil I vide lidt om vores skole inden mødet, kan I læse et personligt interview med vores ledelse her

Vi ser frem til at møde jer.

Klatretur styrker selvtilliden og klassetrivslen

Eleverne på 4. årgang var i den første uge i september på klatretur til Uggeløse Skov, hvor de bl.a. gik armgang og klatrede op i et højt tårn, som de rappellede fra.

”Klatring vender op og ned på rollerne i en klasse. Alle er på udebane. Dem, der er seje til hverdag, er måske ikke så seje, når de skal klatre højt og rappelle. Det giver andre elever mulighed for at shine.” fortæller lærer Marie Nederby Kristensen og fortsætter:

”De nye lærere på årgangen kunne også danne sig et billede af samspillet mellem eleverne i deres klasser. De kunne fx se, hvilke børn, der udviste overskud i pressede situationer, og den viden kan de bruge i dagligdagen til at styrke klassetrivslen.”

Rosa og Beate fra 4.d synes, at klatreturen for dem handlede om at udfordre og overvinde sig selv mere end man plejer.

Rosa: ”Jeg lider af højdeskræk. Så det var ret vildt. Jeg var bange, da vi klatrede op i tårnet, og vi skulle ned igen.  Men vi fik at vide, vi ikke måtte kigge ned. Vi skulle kigge på manden i tårnet. Jeg klarede det og kom ned, og bagefter var jeg rigtig, rigtig glad og stolt over, at jeg havde gjort det. ”

Beate: ”Vi blev inddelt i hold, ligeså snart vi ankom til skoven. Drengene var hurtigere færdige end pigerne, men så hjalp de pigerne. Vi blev gode til at rose hinanden og hjælpe hinanden. Det var mere sammenhold, end det var en konkurrence. Det var rigtig fedt.”

Marie Beklar fra ledelsen er glad for de to pigers reaktion på turen.

” På 4. årgang går eleverne fra indskolingen til mellemtrinnet og får derfor en del nye lærere.  Det faglige niveau – især i matematik – hæves meget.  Vi oplever derfor, at nogle elever indimellem kan have det svært i overgangen.  Så formålet med klatreturen er at styrke klassetrivslen - bl.a. ved at eleverne får mulighed for at lære deres nye lærere at kende - og booste selvtilliden hos den enkelte elev,” forklarer hun

Film om overgangen fra 6.-7. klasse

De 4 skoler i 4skolesamarbejdet har i fællesskab lavet en lille film, som fortæller om overgangen fra basisskole til Højdevangen. Vi følger 2 elever fra starten af 6. til starten af 7. klasse og hører om forældrenes oplevelse af deres børn i overgangen, og filmen viser også hvordan de 4 skoler samarbejder om dannelsen af de nye 7. klasser.